Konsultantski pregledi

Pored prof. dr Zore Naumović u Ordinaciji Zora kao lekari konsultanti rade renomirani specijalisti iz različitih oblasti medicine, sa značajnim kliničkim iskustvom stečenim u u toku rada u prestižnim zdravstvenim ustanovama, kao što su Institut za kardiovaskualrne bolesti Dedinje, Klinički centar Srbije, Vojnomedicinska akademija (VMA) u Beogradu.

 

Preporuka je da se pre pregleda lekara subspecijaliste obavi sveobuhvatni internistički pregled, kako bi se ustanovio problem i eventualna potreba za dodatnim pregledima i ispitivanjima određenih subspecijalista:

 

endokrinologa - dijagnostika i lečenje šećerne bolesti, poremećaja ishrane i metabolizma, masnoća, bolesti štitaste žlezde, nadbubrega, hipofize i drugih endokrinoloških bolesti.
gastroenterologa - dijagnostika i lečenje stomačnih bolesti (jednjak, želudac, jetra, pankreas, tanko i debelo crevo…)
nefrologa - lečenje upale bubrega i mokraćnih kanala, bubrežne slabosti, nefrotskog sindroma, pacijenata sa transplantiranim bubrezima i drugih bubrežnih oboljenja.
pulmologa - dijagnostika i lečenje bolesti pluća: zapaljenja, astma, hronični opstruktivni bronhitis, emfizem…
alergologa - dijagnostika i lečenje alergijskih stanja i oboljenja, uz alergološka ispitivanja na inhalacione alergene, alergene iz hrane ili kontaktne, bilo putem kožnih testova ili krvi
reumatologa - dijagnostika i lečenje bolesti zglobova, sistemskog eritemskog lupusa, reumatoidnog artritisa i drugih sistemskih bolesti, nejasna febrilna stanja…
hematologa - dijagnostika i lečenje bolesti krvi
onkologa - praćenje bolesnika obolelih od malignih oboljenja
nutricionista
- Ukoliko se ukaže potreba, tu je i savetovalište za ishranu, gde možete dobiti korisne predloge, posebno ako imate probleme sa težinom, povećanom koncetracijom holesterola i triglicerida, visokim krvnim pritiskom, dijabetesom, gihtom, lošim varenjem, slabom cirkulacijom ili samo želite zdravo da se hranite.

 

Po potrebi se mogu, preko konsultantskih saradnickih ustanova, organizovati i pregledi drugih specijalnosti, kao i složenija dopunska dijagnostika.
Takođe je moguće uraditi svu danas poznatu laboratorijsku dijagnostiku.

 

 
© Copyright 2016. Ordinacija Zora. Sva prava su zadržana.    |    Design & Development: